Eelt

Eelt ontstaat door druk en wrijving van bepaalde delen van de voet, vooral op de hielen, op de tenen en op de bal van de voeten komt het voor. Bij mensen met een afwijkende stand van de voeten of mensen die lang moeten staan op een dag bijvoorbeeld winkelpersoneel en mensen met overgewicht hebben vaak last van eelt.

Het eelt vormt als het ware een beschermlaagje. Wanneer het eelt te dik wordt kun je er last van krijgen. Pijnlijke kloven vooral bij de hielen en onder de bal van de voeten kunnen hiervan het gevolg zijn. De pedicure kan het overtollige eelt verwijderen. Wanneer het een dikke laag eelt betreft zal niet al het overtollige eelt in een keer verwijderd kunnen worden. Er zal ook altijd een laagje eelt moeten blijven zitten, omdat dit ook een beschermende werking heeft. Het is belangrijk om de voeten in te smeren met een vettige balsem. Zo maak je het eelt zacht.

NovaFeet Pedicure te Oosterhout - EeltHeb je erg veel last van eelt en blijft het maar terug komen? Breng dan eens een bezoek aan pedicure welke lid is van Provoet. Stel al je vragen en laat een blauwdruk van je voeten maken. Dan zie je op welke plaatsen de druk op de voeten te groot is. Eelt kan door een pedicure deskundig worden terug gebracht tot de normale dikte. Wanneer je voor de eerste keer een bezoek aan de pedicure brengt zal niet altijd alle eelt bij het eerste bezoek verwijderd kunnen worden. Het is daarom belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan de pedicure. Na deze behandeling zal de pedicure je advies en richtlijnen geven om de huid intensief te verzorgen gericht op het voorkomen van overtollig eelt.

NovaFeet Pedicure te Oosterhout heeft voor de behandeling en voorkomen van eelt een speciaal product in het assortiment. Klik hier om direct naar de beschrijving van dit product te gaan.