Ingroeiende nagel

Bij een ingroeiende nagel groeit een puntje van de nagel of de rand van de nagel in de huid. Dit kan erg pijnlijk zijn en uiteindelijk leiden tot een ontsteking. Oorzaken zijn vaak het verkeerd knippen van de nagel te krappe schoenen, of tunnelnagels De pedicure zorgt dat er wat ruimte ontstaat onder de nagel en plaats ze een dun stukje copoline (soort gaasje) onder de teennagel, het voorkomt dat de nagel opnieuw in de huid groeit.

Wanneer dit niet voldoende werkt is het raadzaam om naar een medisch pedicure of podotherapeut te gaan. Zij kunnen een beugeltje plaatsen over de nagel met als doel de nagel weer vlak te krijgen en de pijn zodoende verdwijnt.

NovaFeet Pedicure te Oosterhout - ingroeiende nagel

In het beginstadium kan thuis eventueel wat verlichting gebracht worden met goede voetverzorging:  voetbaden, en door te zorgen dat de nagels goed verzorgd worden. Ik adviseer je niet zelf langdurig te proberen een ingroeiende nagel te behandelen. De pedicure heeft daartoe instrumenten en medicamenten en kan er voor zorgen dat de nagel optimaal glad wordt gemaakt en eventueel dunner gefreesd. Bovendien kan ik er voor zorgen dat de nagel drukvrij komt te liggen. Er zijn diverse technieken voorhanden om herhaling van ingroeien te voorkomen.

Na deze behandeling zal de pedicure je advies en richtlijnen geven gericht op het voorkomen van ingroeiende nagels.