Kloven
Kloven zijn barsten of scheuren in de droge huid, in hard eelt of in een vochtige huid tussen de tenen. Kloven kunnen behoorlijk diep en pijnlijk zijn en bovendien gaan ontsteken. In de droge huid zijn kloven meestal oppervlakkig. De eeltlaag lijkt dik maar is het niet. Dik eelt is geel van kleur. De barsten in hard en droog eelt vereisen behandeling door de pedicure. De randen van de kloof zijn hard maar onderin de kloof is de huid erg dun en kan gemakkelijk gaan bloeden. De scheuren komen het meeste voor op de rand van de hiel en soms onder de rand van de grote teen. Tussen de tenen kunnen weke kloven ontstaan. Vaak gaan deze kloven gepaard met een schimmelinfectie.

NovaFeet Pedicure te Oosterhout - KlovenDe behandeling is erop gericht om de elasticiteit van de huid te vergroten. Bij oppervlakkige kloven zal de droge huid machinaal weg gefreesd worden. Bij diepe kloven wordt de dikke laag eelt verwijderd zodat de huid weer soepel meebuigt bij belasting. De harde randen van de kloof worden  voorzichtig weg gesneden en gefreesd zodat de huid zich weer kan sluiten. De pijn zal direct na de behandeling sterk verminderen of zelfs geheel verdwenen zijn. De weke kloven zullen, in geval van een schimmelinfectie, behandeld moeten worden met een schimmeldodend product.

Na deze behandeling zal de pedicure je advies en richtlijnen geven om de huid intensief te verzorgen gericht op het voorkomen van koven.

NovaFeet heeft voor de behandeling van kloven een speciaal product in het assortiment. Klik hier om direct naar de beschrijving van dit product te gaan.