Likdoorn
Een likdoorn is een kleine pijnlijke plek ergens op je voet. Ik zie ze vooral op de bal van de voet of aan de zijkant van de kleine teen en bovenop de tenen. Het zijn een of meerdere eeltplekjes die verder door naar binnen dringen in de huid en tegen een zenuw aan drukken. Zogenaamde eeltpitten. Ze komen voor bij bijvoorbeeld doorgezakte voeten en bij mensen die hamer- of klauwtenen hebben. Te krappe schoenen of overgewicht kunnen hieraan ten grondslag liggen.

Om likdoorns te voorkomen is het belangrijk om druk op desbetreffende plekken te voorkomen. De pedicure kan likdoorns verwijderen. Hoe langer je daarmee wacht hoe dieper ze kunnen binnendringen en zodoende wordt het ook moeilijker om ze te verwijderen. Wanneer een likdoorn iedere keer op zeer korte termijn terugkeert verwijs ik door naar de podotherapeut. Vaak kunnen steunzolen of antidrukmiddelen soelaas bieden.

NovaFeet Pedicure te Oosterhout - LikdoornLichte vormen kunnen zelf behandeld worden. Dit kan bv met speciale pleisters. Deze hebben salicylzuur-houdende ingredienten, waardoor de likdoorn zacht wordt en verwijderd kan worden. Doe dit verwijderen trouwens niet zelf. Dit kan het beste bij een pedicure gebeuren. Deze kan de likdoorn met een speciaal mesje verwijderen.

Na deze behandeling zal de pedicure je advies en richtlijnen geven om de huid intensief te verzorgen gericht op het voorkomen van likdoorns.

NovaFeet heeft voor de behandeling van likdoorns een speciaal product in het assortiment. Klik hier om direct naar de beschrijving van dit product te gaan.