Schimmelnagels

Een schimmelnagel is een infectie van een nagel met een schimmel. De nagel is verkleurt wit of geel het gaat daarna over in een gele of zelfs bruine kleur en wordt dik en brokkelig. Schimmels komen vooral voor in ruimtes waar het warm en vochtig is. Denk hierbij aan zwembaden of sauna’s. De schimmelsporen kunnen de nagels aantasten. Het advies is dus om daar vooral niet op blote voeten te lopen. Gebruik een neutrale of geen zeep tijdens het baden of douchen en droog je voeten goed af. Draag het liefst katoenen sokken. Ook is het handig om een schimmeldodend poeder te gebruiken voor sokken en schoenen.

Je kunt tabletten bij de huisarts krijgen die erg doeltreffend werken. Het nadeel hiervan is dat ze vervelende bijwerkingen kunnen hebben aan lever en nieren.

De pedicure freest iedere keer de nagels dunner met tussenposen van zes weken en adviseert daarbij een schimmeldodend middel te gebruiken.

NovaFeet Pedicure te Oosterhout - SchimmelnagelPlaatselijke behandeling van buitenaf met tinctuur en creme is prima mogelijk. Dit vereist wel de nodige discipline en uithoudingsvermogen van de cliënt. Het is daarom raadzaam om dit traject samen met de pedicure te doorlopen. Ga nooit zelf een schimmelnagel vijlen. Het vijlsel kan schimmelsporen bevatten waarmee je vervolgens gezonde nagels kunt besmetten. Bij de pedicure  kun je speciale nagelolie kopen. Deze bestrijdt de schimmel. Ook zal deze de nagel frezen. Dit is dunner en gladder maken van de nagel. Je nagel ziet er vrijwel meteen weer gladder en gezonder uit. Ook kan de nagelolie weer beter zijn werk doen, hetgeen de genezing bevordert.

Na deze behandeling zal de pedicure je advies en richtlijnen geven gericht op het voorkomen van schimmelnagels.

NovaFeet heeft voor de behandeling van schimmelnagels een speciaal product in het assortiment. Klik hier om direct naar de beschrijving van dit product te gaan.