Voetschimmel

Voetschimmel kun je herkennen aan jeukende blaasjes. Het begint vaak tussen de tenen. Er ontstaat schilfering en kloofjes ook op andere plekken van de voet. Er zijn hiervoor crèmes in de handel die de schimmels doden. Gebruik ook een schimmeldodend poeder voor sokken en schoenen. Na twee tot vier weken moet de voetschimmel dan zeker weg zijn. Wanneer dat niet zo is, breidt zich verder uit, of de blaasjes beginnen te ontsteken ga dan naar de huisarts.

NovaFeet Pedicure te Oosterhout - VoetschimmelDe schimmel is besmettelijk en bevindt zich bijna overal in onze omgeving. In gemeenschappelijke douches, sauna’s e.d. komt de schimmel veel voor. Bij een afgenomen weerstand of een wondje aan de voet kan de schimmel toeslaan. Draag daarom in openbare ruimten altijd badslippers! Voor de schimmel is een donkere, vochtige en warme omgeving ideaal. In het bijzonder als de voet ‘s winters een groot deel van de dag in de schoen opgesloten is. In de zomer nemen de symptomen vaak af of lijken zelfs helemaal te verdwijnen omdat de voet veel meer aan de buitenlucht wordt blootgesteld. De schimmelsporen blijven wel aanwezig. Zodra de omstandigheden gunstiger worden voor de schimmel zal hij weer opleven.

De pedicure kan een voetschimmel goed behandelen. De droge schilfertjes en de ingedroogde blaasjes worden machinaal weggeslepen met een eeltfreesje. Deze behandeling is pijnloos. Hiermee wordt een deel van de schimmel verwijderd. Bovendien kan de schimmeldodende crème dan sneller inwerken op de huid.

Na deze behandeling zal de pedicure je advies en richtlijnen geven gericht op het voorkomen van voetschimmel.

NovaFeet heeft voor de behandeling van voetschimmel een speciaal product in het assortiment. Klik hier om direct naar de beschrijving van dit product te gaan.