Voetwratten
Een wrat is een goedaardige woekering van de huid. Voetwratten zitten meestal op de hiel of de bal van de voet en zijn plat door de druk tijdens staan en lopen. In de wrat groeien bloedvaatjes en adertjes mee die gemakkelijk kunnen gaan bloeden. Voetwratten komen vaak voor bij kinderen en jongvolwassenen. Er zijn twee types voetwratten: de mozaïekwrat en de doornwrat. Mozaïekwratten breiden zich oppervlakkig uit, doornwratten groeien in de diepte en zijn doorgaans pijnlijk.

NovaFeet Pedicure te Oosterhout - VoetwratZe zijn vaak met een laagje eelt bedekt en lijken daardoor nogal eens op een likdoorn. Je kunt ze eenvoudig uit elkaar houden door er op te drukken: de wrat geeft pijn bij zijwaartse druk (knijpen) en de likdoorn bij druk van boven.

Nadat is vastgesteld dat het inderdaad om een voetwrat gaat, kan de pedicure de wrat behandelen met een chemische pakking. Deze behandeling is pijnloos. De gezonde huid wordt afgeplakt en op de wrat komt salicylzalf. De zalf zorgt ervoor dat na een aantal dagen een deel van de wrat makkelijk verwijderd kan worden. Om de wrat totaal te verwijderen zal de behandeling een aantal keren herhaald moeten worden. Met de pakking op de wrat kunt u douchen, mits u er voor zorgt dat de pakking droog blijft!

Na deze behandeling zal de pedicure je advies en richtlijnen geven om de huid intensief te verzorgen gericht op het voorkomen van voetwratten.

NovaFeet heeft voor de behandeling van wratten een speciaal product in het assortiment. Klik hier om direct naar de beschrijving van dit product te gaan.