Zweetvoeten
We spreken van zweetvoeten als het gaat om een extreem verhoogde zweetuitscheiding van de voeten. De voeten zijn continue vochtig en vaak koud. Deze verschijnselen kunnen permanent optreden of tijdelijk. Als de voeten ook een onaangename geur verspreiden kan het zijn dat het om een speciale vorm van overmatige transpiratie gaat. Het transpiratievocht  op zich is geurloos. De typische onaangename geur ontstaat door de afbraak van hoorn en ontbinding van bacteriën.

NovaFeet Pedicure te Oosterhout - ZweetvoetenDe overmatige productie van transpiratie kan verschillende oorzaken hebben. Een stoornis in de stofwisseling of emotionele gebeurtenissen zijn daar voorbeelden van. De oorzaak kan ook gezocht worden in de bekleding van de voeten zoals synthetische sokken of schoenen. Synthetische materialen absorberen en ademen niet, draag daarom katoenen of wollen sokken en bij voorkeur schoenen van leer

Het hebben van zweetvoeten is niet alleen vervelend  in sociaal opzicht. Door de constante vochtigheid raakt de huid beschadigd en wordt gevoelig voor infecties zoals schimmels.  Regelmatig uw voeten laten verzorgen door een pedicure is daarom aan te bevelen.

Na deze behandeling zal de pedicure je advies en richtlijnen geven om de voeten intensief te verzorgen gericht op het voorkomen van zweetvoeten.

NovaFeet heeft voor de behandeling van zweetvoeten een speciaal product in het assortiment. Klik hier om direct naar de beschrijving van dit product te gaan.